Ιστορικό

Μαΐου 6th, 2010

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιστορικό

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 685

 
 

Τα Ιόνια νησιά αποτέλεσαν ιστορική και πολιτιστική ενότητα στα χρόνια της Βενετοκρατίας και εξής.
Η κοινή ιστορική τύχη και η κοινή πολιτιστική διαδικασία έδωσε μια ιδιαιτερότητα στα Ιόνια νησιά και δημιούργησε τον Επτανησιακό πολιτισμό. Κύριο χαρακτηριστικό της διαδικασίας των πολιτιστικών προσμίξεων είναι ο εγκλιματισμός δυτικών μορφών κοινωνικής συνείδησης και η επιβολή αντίστοιχης κοινωνικής οργάνωσης σε ανθρώπινα περιβάλλοντα, στα οποία παρέμεινε ζωντανή η σύνδεση με τις παραδοσιακές μορφές του πολιτισμού.

 Οι Επτανήσιοι λαός ιδιαίτερα ανήσυχος γαλουχήθηκε μέσα από την ποίηση την λογοτεχνία ,την μουσική και τον ερωτισμό. Μεγάλοι ποιητές ,μουσικοί και λογοτέχνες ανδρώθηκαν στα Επτάνησα και προσέφεραν πανελλαδικά. Ας θυμηθούμε τους Καποδίστρια,Σολωμό,Μαβίλη,Καββαδία,Κάλβο,Βαλαωρίτη,

Ζαμπέλη,Σικελιανό,Λασκαράτο,Μάντζαρο,Θεοτόκη κ.α.

Οι σημερινοί απόγονοι τους μπολιασμένοι με αυτή την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά αγαπάνε και αγωνίζονται για τον πολιτισμό.

Τα Χριστούγεννα του 2006 τρείς Επτανήσιοι, ο  Γιάννης Ζαβιτσάνος από το Μεγανήσι της Λευκάδας, ο Βασίλης Αποστολίδης  από τους Παξούς, και η Κοραλία Μαργέλη  απο την Λευκάδα ,αποφάσισαν την μεθόδευση επιβεβλημένων ενεργειών για την δημιουργία Επτανησιακού πολιστικού φορέα. Ξεκίνησαν άτυπα σαν ΟΜΑΔΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ,( χωρίς καταστατικό και φυσικά την απαραίτητη νομιμότητα) εξ ου και η ονομασία τιμής ένεκεν του Συλλόγου στην συνέχεια.

Τα επόμενα Χριστούγεννα του 2007 με εμμονή και πρόταση του Γιάννη Ζαβιτσάνου (τα άλλα δύο μέλη της Ομάδας είχαν αντίθετη άποψη ) εζητήθη από τους προσκεκλημένους Επτανήσιους στην κοπή της Χριστουγεννιάτικης πίττας της ΟΜΑΔΑΣστην αίθουσα της Πινακοθήκης της οδού Ψυχάρη στο Γαλάτσι, να αποφανθούν αν επιθυμούσαν την άτυπη και χωρίς καταστατικό ΟΜΑΔΑ,η έναν Πολιτιστικό φορέα με νόμιμες διαδικασίες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων Επτανησίων αποφάσισαν οριστικά την ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου των Επτανησίων στο Γαλάτσι. Τον Απρίλη του ιδίου έτους στην αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου διεξάγεται η Καταστατική Γενική Συνέλευση , και εκλέγεται προσωρινή Διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο τον Γιάννη Ζαβιτσάνο. Μετά από δύο μήνες τον Ιούνιο του 2007 με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε ένας νόμιμος πολιτιστικός φορέας, και τον Νοέμβριο του ιδίου έτους σύμφωνα με το καταστατικό διεξάγεται η πρώτη Γενική Συνέλευση του και οι εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου  Διοικητικού Συμβουλίου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι :

Η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των Επτανήσων . Η ιδιαίτερη φροντίδα για τη μετάδοσή τους στη νεολαία.

Η ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των μελών του Συλλόγου και η ανάπτυξη πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης στα μέλη του Συλλόγου μέσα από την κοινή προσπάθεια για την πραγματοποίηση του πιο πάνω σκοπού.

Αρχές λειτουργίας του Συλλόγου

Ο Σύλλογος διοικείται και λειτουργεί με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισοτιμίας.

Βασική αρχή του Συλλόγου είναι η δημοκρατική λειτουργία του, που εξασφαλίζει σε κάθε μέλος του το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις σε κάθε ζήτημα της ζωής, της δράσης και της εξέλιξης του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος διοικείται και αποφασίζει για τη δράση του και γενικά για την υλοποίηση τών σκοπών του απόλυτα ανεξάρτητα και αδέσμευτα από οποιαδήποτε επιρροή, με μοναδικό γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των σκοπών του.

Διοίκηση

Ο Σύλλογος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο. Το Δ.Σ αποτελείται από επτά (7) μέλη που συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα από το Νόμο προσόντα. Το Δ.Σ. εκλέγεται για δύο (2) χρόνια με μυστική ψηφοφορία, από την Τακτική Γενική Συνέλευση, που συγκαλείται με βάση τις διατάξεις του Καταστατικού κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Νοεμβρίου.

Μέλη του Δ.Σ γίνονται οι πρώτοι επτά (7) από τους Υποψήφιους, ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που έχουν συγκεντρώσει.

Μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την εκλογή τους τα μέλη του Δ.Σ συνεδριάζουν με ευθύνη του πρώτου σε ψήφους εκλεγέντος συμβούλου, συγκροτούνται σε Σώμα και εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τον Αναπληρωτή του, τον Ταμία και τον Αναπληρωτή του, ως και τον Έφορο Λέσχης.

Η πλήρης διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύλλογο

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΟΜΑΔΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΤΣΑΚΑΛΩΦ 22Α -11146 –ΓΑΛΑΤΣΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6973543120 .-FAX 210.2920524

Α.Φ.Μ. 998407496 – Δ.Ο.Υ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Email sillogoseptanision@yahoo.gr

Δραστηριότητες

Μέχρις σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια του Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ δούλεψαν σκληρά να βάλουν τα θεμέλια ενός πολιτιστικού φορέα των Επτανησίων στο Γαλάτσι και τις γύρω περιοχές.

 •  Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στο ξεκίνημα του Συλλόγου, αλλά και τα δύο πρώτα Διοικητικα Συμβούλια, οργάνωσαν τον Μάιο του 2006 , 2007 , 2008 και 2009 τέσσερις πραγματικά εκπληκτικές εκδηλώσεις  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας γιορτάζοντας την Ένωση της Επτανήσου  με την Ελλάδα, και την συμβολή της στην παιδεία, τα γράμματα και τις τέχνες, αλλά και την συμβολή του Ριζοσπαστισμού στην Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα.  Ομιλητές οι καθηγητές Πανεπιστημίου,  κ.Μαρία Μαντούβαλου,κ.Ευριπίδης Γαραντούδης, κ. Λίντα Παππαγαλάνη –Καλαφάτη, και ο Φιλόλογος ποιητής κ.Πάνος Κοκκινόπουλος.

Επείσης :

 1. Yπήρξε απαγγελία ποιημάτων Επτανησίων Ποιητών από μέλη, φίλους ποιητές του Συλλόγου  ,και  ερμηνείες έργων Επτανησίων συνθετών από την καταπληκτική υψίφωνο κ. Ειρήνη Κώνστα.
 2. Πολιτιστικά και τουριστικά αφιερώματα από όλα τα Επτάνησα,
 3. Την  παρουσία του χορευτικού τμήματος, δίνοντας έτσι κάτι το διαφορετικό στην περιοχή μας. 
 4.  Στην συνέχεια μέχρις και σήμερα:
 • Παρουσίασε σε ειδική  εκδήλωση  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου  την ζωή και το έργο του  μεγάλου Επτανήσιου Εθνικού ποιητή  Διονύσιου Σολωμού.
 • Τα επόμενα χρόνια μέχρις και σήμερα ο Συλλογός μας παρουσίασε σε διαφορετικές  εκδηλώσεις αφιερώματα με την ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον φιλόλογο κ.Γεράσιμο Μασούρα,  της αξέχαστης Κερκυραίας ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου, τον Κερκυραίο Νίκο Κούρκουλο  τον μεγάλο Λευκαδίτη Πολιτικό και Ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και Άγγελο Σικελιανό και τον Ζακυνθινό Ανδρέα Κάλβο.
 • Αποδέχθηκε πρόταση του Δήμου το 2006  και έλαβε μέρος στον εορτασμό της Αποκριάς, συμμετέχοντας στην κεντρική παρέλαση  με παραδοσιακές Επτανησιακές ενδυμασίες.

   Τις αποκριές του 2009 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Ζαβιτσάνος παρουσίασε  σε συνεργασία με το Πνευματικό κέντρο στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου τα ήθη και έθιμα της αποκριάς στα Επτάνησα.

 • Ø Ο Σύλλογος έλαβε μέρος στο κάλεσμα του Δήμου για την μη εμπορευματοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της περιοχής. Παρέστη σε Συμβούλια, πορείες διαμαρτυρίας ,και με επιστολές στο Δημοτικό Συμβούλιο,αλλά και ανακοινώσεις παρουσίασε τις δικές του   θέσεις  ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Παλέ και την υποβάθμιση της περιοχής.
 • Ø .Η πρώτη του μεγάλη εκδήλωση κάθε χρονιά είναι τον Ιανουάριο, κατά την διάρκεια της οποίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του στην αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού  του Δήμου. Αυτή λοιπόν η εκδήλωση πλαισιώνεται  με Επτανησιακές καντάδες, θεατρικά μονόπρακτα από Επτανησιακά ευτράπελα, και την παρουσία των χορωδιών των Οδοντιάτρων Αττικής και φίλων, του Πολιτιστικού Συλλόγου των Παξινών, το Χαμόγελο του παιδιού, και τους αδελφούς Καραβιώτη όπου και τραγούδισαν Ιονιοπελαγήτικες καντάδες.. Σε αυτή την σκδήλωση συμμετέχει κάθε φορά και  το χορευτικό του Συλλόγου μας  παρουσιάζοντας χορούς από τα Επτάνησα . .
 • Πραγματοποιεί  κάθε χρονιά  τον ετήσιο χορό του  με απόλυτη επιτυχία.
 • Πραγματοποίησε  εκδρομές στην ορεινή Κορινθία ,  Λουτρά  ωραίας Ελένης, Αρχαία Επίδαυρο , Γαλατά, Πόρο, στο Δίστομο ,Όσιο Λουκά, Άγιο Ισίδωρο, Αντίκυρα, στην Διμιτσάνα , τα Λαγκάδια την Βυτίνα,  το Ξυλόκαστρο, Μέγα Σπήλαιο Καλαβτύτων,Μονή Αγίας Λαύρας, Πλανητέρο, Λεβίδι,Χαλκίδα, Άγιος Ιωάννης Ρώσσος, Ροβιές,Δερβενάκια,Μυκήνες,Παράλιο Άστρος , Τεγέα, Καρυές Λακωνίας Σπήλαια Λιμνών,Λευκάδα,Θερμοπύλες,Παύλιανη,Μονή Δαμάστας Ασκρη Βοιωτίας,Ορχομενό, Ναύπακτο.
 • Ø Το Καλοκαίρι του 2010 στα Πέτρινα στο Άλσος Βείκου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Γαλατσίου διοργάνωσε με είσοδο ελεύθερη, μια αξέχαστη βραδιά με Επτανησιακές καντάδες.

Έχει δημιουργήσει Τμήμα δημοσίων σχέσεων και Εθελοντικής Αιμοδοσίας

 

Η βασική  φιλοσοφία του τμήματος δημοσίων σχέσεων  βασίζεται  στην ανθρώπινη επικοινωνία και στη δημιουργία σχέσεων που διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό, εμπιστοσύνη και κατανόηση. Ο ρόλος του τμήματος είναι συμβουλευτικός προς  το Δ.Σ σε κάθε ενέργεια ή απόφαση που επηρεάζει τις σχέσεις του με ομάδα ή ομάδες κοινού φορείς και θεσμικά όργανα στοχεύοντας να δημιουργεί και να διατηρεί την καλύτερη εικόνα για τον Σύλλογο, προλαβαίνοντας προβλήματα, μεθοδεύοντας αποτελεσματικές λύσεις, και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες πρόσβασης. Ρόλος πολυσύνθετος, αλλά και καταλυτικός, γιατί συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για αποτελεσματικότερη επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Συλλόγου. Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος  συνεπικουρούμενος από το ΔΣ  και έχει την ευθύνη για την εικόνα  του Συλλόγου προς την τοπική κοινωνία και τους Επτανήσιους .

 

 

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται.

Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.
Ο Σύλλογος των Επτανησίων Γαλατσίου με συνεχή διαβήματα στην τοπική κοινωνία σε τακτά χρονικά διαστήματα  επιχειρεί να δημιουργήσει την δική του τράπεζα αίματος .Καλούμε τους Επτανήσιους και φίλους να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία και την τράπεζα αίματος του Δήμου μας.Την ευθύνη στην εθελοντική αιμοδοσία έχουν και τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
 • Ø Διοργάνωσεδύο φορές αιμοδοσία δυστυχώς με αρνητική ανταπόκριση.
 • Ø Την Άνοιξη του 2008  ο Σύλλογος με δικά του χρήματα, αλλά και το 2012 δύο φορές με την βοήθεια μελών και φίλων ενίσχυσε με τρόφιμα το Δημοτικό Παντοπωλείο,καθώς και τον περασμένο Φεβρουαριο με επιταγή που εδώθηκε για λογαριασμό του από μεγάλη αλυσίδα super market.
 • Ø Πρώτος ( εκείνη την εποχή ) σαν Σύλλογος στην περιοχή , και σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου ανέλαβε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι δασικής έκτασης παραπλεύρως των σχολείων της οδού Δριόπιδος, όπου και υιοθέτησε σε Επτανήσιους και φίλους τα εκεί υπάρχοντα δένδρα. Εγέννετο σε τακτά χρονικά διαστήματα καθαρισμός του χώρου.Οι Επτανήσιοι και φίλοι του Συλλόγου  με την διαρκή και μεθοδευμένη φροντίδα τους βοήθησαν στην ανάπτυξη των ήδη φυτεμένων δένδρων.Δυστυχώς στην συνέχεια με εντολή του δασάρχη αναγκάστηκε ο Σύλλογος να εγκαταλείψει  τον χώρο και φυσικά να διακοπούν οι υπηρεσίες που προσέφερε στην εν λόγω περιοχή φοβούμενη η δασική υπηρεσία και οι παρατρεχαμενοί της ότι ο Σύλλογος Επτανησίων θα μπορούσε να γίνει καταπατητής του εν λόγω χώρου( αν είναι δυνατόν ).
 • Πρώτος   αλλά και μοναδικός μέχρις και σήμερα μεταξύ των πολιτιστικών φορέων στην πόλη μας   ασχολήθηκε με το διαδύκτιο και  δημιούργησε το δικό του site, όπου εκεί μπορείτε να δείτε την μέχρις και σήμερα πορεία του μεσα από  φωτογραφίες και video  στην διεύθυνση http://www.eptanision-galatsiou.gr/.

 

 • Ø Το χορευτικό τμήμα του λειτουργεί. Ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και περιμένουμε  περισσότερους Επτανήσιους και φίλους να δηλώσουν συμμετοχή. Η παρουσία του μέχρις και σήμερα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή
 • Συμμετέχει ανελλιπώς κάθε Καλοκαίρι στο πολιτιστικό αντάμωμα που διοργανώνει ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου με τους πολιτιστικούς φορείς στο θεατράκι του άλσους Βείκου.
 • Τον Σεπτέμβριο του 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα-το Γαλάτσι και φυσικά το Συλλογό μας στην Ιταλία όπου παρουσίασε Επτανησιακούς χορούς.
 • ·      Το  Καλοκαίρι του 2012 έλαβε μέρος στο  Δεύτερο Διεθνές  Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής ΄΄ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ -EARTHDANCERS  που διοργάνωσαν ο Δήμος Γαλατσίου και η Αστική και μη Κυβερνητική Εταιρεία ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.  Παρουσίασε   με απόλυτη επιτυχία   χορούς από την Λευκάδα, την Κέρκυρα ,την Ζάκυνθο, και τα Κύθηρα. Και αυτή τη φορά όπως και σε κάθε του παρουσία εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε.
 • ·      Ανταποκρίθηκε το φθινόπωρο του 2011 στο κάλεσμα του Συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ στην Αργυρούπολη οπού σε εκδηλωσή τους παρουσίασε Επτανησιακούς χορούς.
 • Είναι η δεύτερη χρονιά όπου με παραδοσιακές Επτανησιακές ενδυμασίες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι και  συμμετέχει στην περιφορά της εικόνας του Τιμίου Σταυρού στην πόλη και συνεχίζει μέχρις και σήμερα με πολλές και αξιόλογες παρουσίες.Είναι το τμήμα το οποίο μέσα από τον χορό σας μεταφέρει  την παράδοση και τον πολιτισμό  από τα Επτάνησα με τις ποικίλες μορφές του, ως το  μέσο μεταβίβασης της πολιτιστικής κληρονομιάς από γενιά σε γενιά, μέσα από την αναγνώριση και αποδοχή των διαφορετικών ηθών και εθίμων, και ιδιαιτεροτήτων της Επτανησιακής κοινωνίας.Το χορευτικό τμήμα  του Συλλόγου μας επιχειρεί  να κρατήσει  περήφανα στις καρδιές μας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό της παράδοσης και του πολιτισμού ,και  να τον παραδώσει  στις επόμενες γενιές! Έτσι μέσα από το παραδοσιακό τραγούδι θα ακούμε πάντα τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης.
 • Χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γιάννης Γκούλτας και υπεύθυνη την κ. Γεωργία Γραικούση  με αναπληρωτή τον κ. Κονδύλη Αυγουστίνο και την κ. Γαστεράτου Κατερίνα. 

 

 

 • Πρώτος πολιτιστικός φορέας στο Γαλάτσι δημιούργησε τον περασμένο Μάρτιο του 2015 την τετράφωνη μικτή Επτανησιακή χορωδία με μαέστρο τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη ( είναι η μόλις δεύτερη χορωδία στην περιοχή μας μετά την δημοτική χορωδία ) που μέχρις στιγμής απαρτίζεται από 24 χορωδούς.Οι πρόβες γίνονται στην αίθουσα του πολιτιστικού οργανισμού ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ.Το χορωδιακό τραγούδι πάντοτε υπήρχε και θα υπάρχει στην παράδοση κάθε λαού, στην καθημερινότητά όλων μας, στη φωνή της παρέας, τη γιορτινή διασκέδαση, τη θρησκευτική κατάνυξη, τη συλλογική διεκδίκηση, σε στιγμές που νιώθουμε την ανάγκη να ενωθούμε με μια μικρότερη ή μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων.

Όλοι θα έχετε διαπιστώσει ότι η πολιτιστική ποιότητα αυτού του Συλλόγου είναι μεγάλη.

        Ο Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι σαν επόμενο στόχο έχει την οργάνωση  παιδικού τμήματος, τμήματος κοινωνικής  αλληλεγγύης, ως και Γυναικεία επιτροπή.

Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά είναι αμιγώς πολιτιστικά βήματα, που αφορούν την προώθηση και μόνο του πολιτισμού, αποφεύγοντας κάθε μορφή εμπορευματοποίησης  και αποπροσανατολισμού των μελών, και εκδηλώσεις όχλου που ταυτόχρονα εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες και παρέχει βιτρίνα καθελογήτηκης πολιτικής σκοπιμότητας και επαγγελματικού κέρδους, και που συνήθως καλύπτονται τεχνηέντως εξ ονόματος διαφόρων συμφερόντων.