ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

 Την Κυριακή 9 Μαίου τις 7 το απόγευμα σε μια πραγματικά κατάμεστη αίθουσα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου ,,όπως άλλωστε πάντα συνηθίζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι ,100 χρόνια από την γέννηση του παρουσίασε τη ζωή και το έργο του μεγάλου Επτανήσιου ποιητή Νίκου Καββαδία.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Γιάννης  Ζαβιτσάνος κάνοντας πρώτα αναφορά στην γιορτή της μάννας και έστειλε από μικροφώνου τις προσωπικές του ευχές και τις ευχές του Δ.Σ στις μάννες όλου του κόσμου.Η αναφορά του στην συνέχεια  στον Νίκο Καββαδία και τους συντελεστές της εκδήλωσης.Η ομιλία του Προέδρου έχει ως ακολούθως

 Συμπατριώτισσες –Συμπατριώτες     Κυρίες και Κύριοι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου στην σταθερά ανοδική του πορεία προσφοράς στον χώρο του πολιτισμού γιορτάζει 100 χρόνια από την γέννηση του Επτανήσιου ποιητή  Νίκου Καββαδία, και σας παρουσιάζει  την ζωή και το έργο , του » ιδανικού κι ανάξιου εραστή των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων

Ο Νίκος Καββαδίας ο ποιητής του ταξιδιού και της φυγής του εξωτισμού και του κοσμοπολιτισμού, της θάλασσας και της περιπέτειας, της αλμύρας και της μοναξιάς,το   φόβο της ζωής, το φόβο της θάλασσας, το φόβο του θανάτου τον είχε μετουσιώσει σε οίστρο: Ερωτα για τον κόσμο, για τις γυναίκες, για τα ταξίδια, για τις ανοιχτές θάλασσες και τη γραμμή των οριζόντων.

Ο Νίκος Καββαδίας «μας άφησε τα «ταξίδια» του αιώνια παρακαταθήκη, «κι ο λόγος» του «μες στο μυαλό» μας «να σφυρίζει».
Αυτά επιγραμματικά  με την ιδιοτητά μου αυτή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, σαν ελάχιστο φόρο τιμής 100 χρόνια από την γέννηση του,  στην μνήμη του συμπατριώτη μας ποιητή.

Το στήσιμο και την παρουσίαση της σημερινής μας εκδήλωσης ανέλαβαν :

Ο φιλόλογος καθηγητής κ. Γεράσιμος Μασσούρας που θα μας παρουσιάσει την ζωή και το έργο του  Νίκου Καββαδία. Η  Νικολέτα Μαργαρίτη,η Ευαγγελία Πανούση, και Σταυρούλα Χριστοθανοπούλου που θα διαβάσουν  ποιήματα  του μεγάλου Επτανήσιου ποιητή. Και  οι μουσικοί Χρίστος Σερενές στο πιάνο και η Μαρία Στεφανακίδη που θα μας τραγουδήσει μελοποιημένα τραγούδια του Καββαδία.Να σας επισημάνω ότι η κ. Στεφανακίδη όπως και εσείς θα διαπιστώσετε είναι μια καταπληκτική φωνή. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι είναι συνεργάτης του Γιώργου Χατζινάσιου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  από εμένα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γιαυτή τους την πραγματικά μεγάλη τους προσφορά.

Εμείς σαν Επτανησιακός Πολιτιστικός Φορέας μεταφέρουμε μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, την οποία θα σεβαστούμε, θα τιμήσουμε, και θα συνεχίζουμε να την παρουσιάζουμε σε όλους εσάς.

Εγώ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου, ευχαριστούμε που μας τιμήσατε –τιμήσατε την μνήμη του συμπατριώτη μας, του Κεφαλλονίτη Νίκου Καββαδία με την σημερινήσας παρουσία.

Σας Ευχαριστώ.

 Να σημειώσουμε ότι εντυπωσίασε με την φανταστική της φωνή η συνεργάτιδα του Γιώργου Χατζηνάσιου, η Στεφανακίδη Μαρία, τραγουδώντας τον σταυρό του Νότου-Φάτα Μοργκάνα- Το Μαχαίρι-ΠΟΥΣΙ-ΤΡΑΒΕΡΣΟ-Καραντί-και federiko Garcia Lorca.

To ίδιο εντυπωσιακός στο πιάνο ήταν  ο Χρίστος Σερενές.Παρόντες στην εκδήλωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλις ( Με τον Δήμαρχο να έρχετε ελάχιστα καθηστεριμένα), αντιπροσωπείες όλων των πολιτιστικών φορέων της περιοχής αλλά και της ομοσπονδίας των Παξινών, εκπρόσωπος της ΓΕΣΕΕ,ως και Λυκιάρχες και Γυμνασιάρχες της  πόλις.

Στο τέλος το Δ.Σ ετίμησε τους συντελεστές της εκδήλωσης με αναμνηστικές πλακέτες του Συλλόγου, και προσέφερε στους παρισταμένους ποτά και γλυκίσματα από τα Επτάνησα.

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε προβολή με σκηνές από την ζωή του Επτανήσιου  ποιητή. Ο Σύλλογος Επτανησίων στο Γαλάτσι τίμησε την μνήμη του Επτανήσιου ποιητή ,με τιμές που ταιριάζουν στην ζωή και το έργο Μεγάλου ποιητή.Και ο Νίκος Καββαδίας υπήρξε μεγάλος ποιητής.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ- ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ-ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ-ΛΕΒΙΔΙ

Κυριακή 16 Μαίου 2010

 Μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή ήταν αυτή που πραγματοποίησε  ο Συλλογός μας χθές Κυριακή, 16 Μαΐου στο  Ξυλόκαστρο- Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων- στην Μονή της Αγίας Λαύρας-στο  Πλανητέρο και το Λεβίδι.

Οι εκδρομείς με την παρουσία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου έγιναν μια υπέροχη παρέα.Πρωί όλοι μαζί καφεδάκι στο  Ξυλόκαστρο.Λίγο αργότερα έφταναν στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων.Κατά την διάρκεια της διαδρομής ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος τους μίλησε για την ιστορικότητα του Μεγάλου Σπηλαίου και τα ιερά κειμήλια που θα συναντούσαν.Το ίδιο  σκηνηκό επανελήφθη και λίγο αργότερα  στην Ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας  ,αλλά και στο μνημείο θυσίας στα Καλάβρυτα  όπου αναπαύονται όσοι αντιστάθηκαν στην θυριοδία των Ναζί (13-12-1943 ).

Αφήνοντας τα Καλάβρυτα, περίπου μια ώρα αργότερα φτάναμε στο ΠλανητέροΜια φανταστική περιοχή σε υψόμετρο 700 μέτρων σε ένα μοναδικό τοπίο που κυριαρχούν οι Καρυδιές ,τα πλατάνια και τα ορμητικά νερά γύρω από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού.Ενα απίστευτο δάσος με υπεραινώβια Πλατάνια,νεροτριβές και οι πηγές του Αροάνιου ποταμού να αναβλύζουν μέσα από τα βράχια. Από εκεί λοιπόν οι εκδρομείς του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου στο Λεβίδι όπου κάθησαν για φαγητό στήνοντας ένα τρικούβερτο γλέντι. Απίστευτο κέφι και χορός. Γύρω στις 6 το απόγευμα .

Το γλέντι και ο χορός συνεχίστηκαν στο λεοφωρείο κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα.

Από την περιγραφή και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι ήταν μια υπέροχη εκδρομή μακριά από τον βραχνά της Αθήνας και της καθημερινότητας.

 

 

 

Παρουσία του χορευτικού του Συλλόγου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΓΑΛΑΤΣΙ

 

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010  και ώρα 20.30 στο θεατράκι του Άλσους Βείκου ΣΤΟ Γαλάτσι, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου  μας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των πολιτιστικών  Καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. παρουσιάσε παραδοσιακούς  χορούς της Λευκάδας. Η παρουσία του υπήρξε εντυπωσιακή,και καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους που από νωρίς είχαν ασφυκτικά γεμίσει τις κερκίδες του υπαιθρίου θεάτρου στο άλσος Βείκου στο Γαλάτσι.

Την επομένη χρονιά θα παρουσιάσει χορούς από άλλο νησί των Επτανήσων.

 

 

Ο Συλλογός μας σε ένα δικό του «τρικούβερτο» γλέντι

 

Παρασκευή βράδυ 2 Ιουλίου γύρω στις10,.ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου συναντήθηκε με Επτανήσιους και φίλους του,στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου στην περιοχή Πέτρινα του Άλσους Βείκου,μια πραγματικά φανταστική περιοχή και γλέντησαν με Επτανησιακή μουσική και τραγούδια, με ζωντανή μουσική που  προσέφερε οκταμελής ορχήστρα.Να επισημάνουμε  ότι οι κανταδόροι της ορχήστρας προέρχονται από την Εθνική Λυρική σκηνή.

Το κάλεσμα του πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου τίμησαν με την παρουσία τους Πεντακόσια  και πλέον άτομα μεταξύ των όποίων ο  Λευκαδίτης Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλις αντιπροσωπείες όλων των πολιτιστικών φορέων της πόλις.. Μια καλοστημένη και ιδιαίτερα προσεγμένη εκδήλωση σε όλους τους τομείς.Τα πάντα δούλεψαν όπως είχαν σχεδιαστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Για πρώτη φορά τόσος κόσμος σε ένα καθαρά Επτανησιακό γλεντώ στο Γαλάτσι.

Τιμή για τον Σύλλογο μας και ηθική ικανοποίηση να συνεχίσει προσφέροντας όσα μπορεί  περισσότερα στον δύσκολο δρόμο του Πολιτισμού.

Χαιρετισμό στους παρισταμένους απηύθυνε Ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ.Κυριάκος Τσίρος όπως και ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου κ. Κώστας Ζώμπος.

Στο βήμα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος  καλωσόρισε  Επτανήσιους και φίλους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση και Καλό Καλοκαίρι σε όλους. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

 

 

ΟΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

 

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Δήμο Γαλατσίου η  28η Οκτωβρίου 1940, αντλώντας  έτσι από το μεγαλείο του Ελληνικού παρελθόντος, δύναμη για το παρόν και έμπνευση για το μέλλον

  Η αγωνιστικότητα, η επιμονή για δικαιοσύνη και ελευθερία, που ενέπνευσε τους ήρωες του 1940, οφείλουμε και εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, να ενστερνιζόμαστε στον καθημερινό μας βίο. Λίγοι λαοί έχουν το προνόμιο να διαθέτουν τόσο πλούσια ιστορική κληρονομιά, η οποία έχει πολλάκις αποδείξει ότι η ενότητά μας αποτελούσε πάντοτε τον αποφασιστικό καταλύτη στην ιστορική μας διαδρομή.

 Ο Σύλλογος μας  μετέχοντας στον εορτασμό της Εθνικής  Επετείου, δια του Προέδρου του κ. Γιάννη Ζαβιτσάνου  κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων παρουσία της Δημοτικής αρχής και εκπροσώπων πολιτικών και πολιτιστικών φορέων.

 

 

Μεαπόλυτη επιτυχία διεξήχθη  η Ετήσια Τακτική

 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

( 28 Νοενβρίου 2010 )

 

 Με απόλυτη επιτυχία και μέσα σε μία πραγματικά πολιτισμένη ατμόσφαιρα διεξήχθη την Κυριακή 28-11-2010 η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου.

 Πρόεδρος και Γραμματέας ορίστηκαν με ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων στην Γ.Σ η κ. Ράντου Ντορίτα και ο κ.Πανές Κώστας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε στα μέλη του την μέχρις και σήμερα δουλειά του.

 Ομόφωνα εγέννετο αποδεκτός ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ, όπου παρουσίασαν ο  Πρόεδρος κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος και ο ταμίας κ.Γιώργος Μπάστας.

Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου κ.Νίκος Ράντος ανάγνωσε και έθεσε στην διάθεση της Γ.Σ προς έγκριση την έκθεση της επιτροπής από τον οικονομικό έλεγχο που διεξήγαγαν, σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό στο ταμείο του Συλλόγου,και εκ του οποίου δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ακουστήκαν προτάσεις για την περεταίρω πορεία του Συλλόγου μας και οι οποίες θα αξιολογηθούν σε  προσεχείς συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κλείνοντας τις εργασίες της Γ.Σ ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ, Ζαβιτσάνος Γιάννης ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την επικοδομιτική τους συμμετοχή  στην Γ.Σ του Συλλόγου, τους κάλεσε να στηρίζουν πάντα τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου, και τους έδωσε την υπόσχεση ότι το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο θα δουλέψει ακόμα περισσότερο να διατήρηση τον Σύλλογο στην κορυφή της πυραμίδας των πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

 

 

Εντυπωσίασε η εκδήλωση για την κοπή της πίττας του Συλλόγου μας

16 Ιανουαρίου 2011 

 

 

 

 Την Κυριακή 16Ιανουαρίου 2011 τις 7 το βράδυ ο Συλλογός μας ,όπως κάθε χρόνο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλις.

Από νωρίς η αίθουσα του πνευματικού κέντρου ήταν κατάμεστη  περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Παρόντες  το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης   και εκπρόσωποι όλων των πολιτιστικών και πολιτικών φορέων της περιοχής. Παρών όπως πάντα και ο συμπατριώτης μας πολιτικός πρόην πρόεδρος της βουλής των Ελλήνων κ.Απόστολος Κακλαμάνης

Την πίττα  όπως συνηθίζεται έκοψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος που ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό και ευχές που εντυπωσίασαν.

Το μέλος του Δ.Σ  Κατερίνα Γαστεράτου έκανε μια σύντομη αναδρομή για τα κάλαντα στα Επτάνησα.

Η χορωδία ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Στέφανου Καρδιόλακα εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε. Το ίδιο και το χορευτικό του Συλλόγου με χοροδιδάσκαλο τον κ.Γιάννη Γκούλτα  οπου παρουσίασαν χορούς από τα Κύθηρα.

Χαιρετισμό απηύθυναν στους παρισταμένους ο Δήμαρχος κ.Κυριάκος Τσίρος και ο συμπατριώτης μας  κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσέφερε στους παρισταμένους πίττα, γλυκίσματα και ποτά.

Διάχυτη υπήρχε η ικανοποίηση στα πρόσωπα όλων για τα όσα είχαν ακούσει και παρακολουθήσει.

Στο Σύλλογο των Επτανησίων κάθε χρονιά ο πήχης ανεβαίνει και ψηλότερα.

Ας είμαστε όλοι καλά να έχουμε μια καλή χρονιά, και  δύναμη να προσπαθούμε για καλύτερες μέρες στον πολιτισμό μας και την καθημερινότητα.

 

 

Ο αποκριάτικος χορός των Επτανησίων

 

Ένα μοναδικό ξεφάντωμα επιφύλαξαν  οι Επτανήσιοι του Γαλατσίου σε όσους βρέθηκαν και αυτή τη χρονιά στο Διπλόχορδο Live-Αγίας Λαύρας 13.

Ο Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου πιστός στο ραντεβού του με το «κέφι», τη χαρά και τη διασκέδαση  το πολύ καλό φαγητό και το άφθονο εμφιαλωμένο κρασί, πραγματοποίησε και φέτος την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου  το μεσημέρι, τον αποκριάτικο χορό του.

Άλλωστε κάθε χρόνο, ο  Επτανησιακός Σύλλογος αποδεικνύει ότι οι  χοροί του, κυρίως λόγω της  προσέλευσης  του κόσμου,  του ανεξάντλητου κεφιού, και της αρκετά υψηλής μουσικής ποιότητας, αποτελούν κάτι το πολύ διαφορετικό στον Δήμο μας.

 Χαιρετισμό και καλοσώρισμα  απηύθυναν στους παρισταμένους ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αυγουστίνος Κονδύλης.

Παρόντες ο πρόην πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, οι πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων  των διαμερισματικών πολιτιστικών φορέων της περιοχής, Επτανήσιοι και πολλοί φίλοι του Συλλόγου.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλις τίμησαν τον Σύλλογο με την παρουσία τους η κ. Έλενα Ζέρβα, ο κ.Κώστας Δήμου, και ο κ. Γιώργος Καπέλης.

Ένα ανεπανάληπτο γλέντη που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, τελείωσε γύρω στις 18.30.

 Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται στους Επτανήσιους και φίλους μας ,

Χρόνια πολλά ,καλές απόκριες .

            

  

16th, 2011

Comments ( 0 )

Οι Επτανήσιοι παρουσίασαν

την ζωή και το έργο της Ρένας Βλαχοπούλου.

 

 

Την Κυριακή 15 Μαίου στις 7 το απόγευμα σε μιά κατάμεστη αίθουσα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου παρουσίασε την ζωή και το έργο της αείμνηστης Επτανήσιας Ρένας Βλαχοπούλου.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ο μεγάλος Κώστας Βουτσάς και ο Φώτης Μεταξόπουλος τους οποίους ο Σύλλογος των Επτανησίων τίμησε με αναμνηστικές πλακέττες για την προσφορά τους στις τέχνες και την παρουσία τους στην εκδήλωση του Συλλόγου .

Ο Κώστας Βουτσάς καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. Όταν παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο κ. Γιάννη Ζαβιτσάνο, μίλησε με συγκίνηση για την Ρένα Βλαχοπούλου,και αρκετές φορές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης σκούπιζε τα δάκρυα του.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος   επείσης καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. Και αυτός  παίρνοντας την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου από τον Αντιπρόεδρο Διονύση Κορφιάτη,  και αναφερόμενος στην μεγάλη Κερκυραία ηθοποιό φαινόταν αρκετά φορτισμένος. Αφού είχε τελειώσει η εκδήλωση ζήτησε να μιλήσει στους παρισταμένους. «Εχουμε παραστεί είπε με τον Κώστα ( εννοούσε τον Βουτσά ) σε πολλές εκδηλώσεις σαν την σημερινή.Τόσο ποιοτική όμως εκδήλωση, τόσο προσεγμένη σε όλους τους τομείς βλέπω για πρώτη φορά…..» και φυσικά απένειμε τα εύσημα στους συντελεστές.

Και εμείς με την σειρά μας να προσθέσουμε ότι ήταν μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου ,σαν και αυτές που κάθε χρόνο παρουσιάζει ο Σύλλογος των Επτανησίων.

Ήταν μια καλοδουλεμένη εκδήλωση με άψογο συντονισμό και τέλεια οργάνωση σε όλους τους τομείς.Και αυτό χάρης την πολύ και καλή δουλειά των συντελεστών της.Του Γραμματέα του Συλλόγου κ. Κονδύλη Αυγουστίνου, του Ταμία μας Μπάστα Γιώργου, και της Κατερίνας Γαστεράτου που με την Ντορίτα  Ράντου προσέφεραν ότι καλύτερο.

Και η Δημοτική θεατρική σκηνή με την Νατάσα Μαρκεσίνη,τηνΤζένη Ζαρουλέα,τον ΒασίληΧίμπαν, την Νέλη Βλαχοπούλου,  την Ματίνα Γεωργακοπούλου και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κοτσή προσέφεραν στους παρισταμένους αξέχαστες στιγμές.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρέστησαν Αντιδήμαρχοι ( Ο Δήμαρχος και αυτή την φορά απουσίαζε ),Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του τοπικού τύπου, και αντιπροσωπείες των πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Ξεχώρησαν η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μεγανησιωτών Ο ΜΕΝΤΗΣ, τουΣυλλόγου Λευκαδίων της Ηλιούπολις, και των Λευκαδίων φοιτητών Αττικής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου, συνεχίζει να προσφέρει στην κοινωνία μας κάθε χρόνο δείγματα του πολύ μεγάλου Επτανησιακού πολιτισμού.

Και έτσι θα συνεχίσουμε να προχωράμε και να δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε τα λιγότερα μέλη από τους άλλους διαμερισματικούς Συλλόγους στην περιοχή μας, αλλά σίγουρα έχουμε τους περισσότερους φίλους, που σέβονται την προσφορά μας και έιναι πάντα κοντά μας.Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τους ανταμείβουμε όπως ταιριάζει σε ένα πολιτιστικό φορέα για να λέγεται μεγάλος.

  

 

 

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ-ΟΣΙΟ ΛΟΥΚΑ-ΑΝΤΙΚΥΡΑ-ΑΓΙΟ ΙΣΙΔΩΡΟ

 29 ΜΑΙΟΥ 2011

Ο Συλλογός μας πραγματοποίησε και χθές Κυριακή 29 Μαίου 2011 μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή στο Δίστομο Βοιωτίας ,στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, στην Αντίκυρα και την παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

Αυτή την φορά οι εκδρομείς ήταν διπλάσιοι σε αριθμό από κάθε  άλλη μας εκδρομή  και  με την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ έγιναν μια υπέροχη παρέα.

Σας μεταφέρω όσα υπέροχα έγραψε  στο διαδίκτιο φίλη μας που ήταν μαζί μας στην εκδρομή με τίτλο Ήταν ωραίο το ταξίδι ..και στο κειμενό της μεταξύ των άλλων αναφέρει

 Xθες ταξιδέψαμε με το καραβάκι του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου.Μας συνόδεψε αεράκι πολιτισμού και ήθους…

 Λόγια που απεικονίζουν την πραγματικότητα  της χθεσινής μας εκδρομής.

Κατά την διάρκεια της διαδρομής τόσο ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος ,όσο και ο αντιπρόεδρος κ.  Διονύσης Κορφιάτης μίλησαν στους εκδρομείς για ότι  στην συνέχεια θα επισκεπτόταν.

 Γύρω στις 10 είχαμε φθάσει στην μαρτυρική πόλη του Διστόμου,στο Μαυσωλείο των θυμάτων της 10ης Ιουνίου 1944 στο λόφο Κάναλες έργο τέχνης του γλύπτη Στέλιου Τριάντη

 Την 10η Ιουνίου 1944   στο Δίστομο της Βοιωτίας τα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής, εφαρμόζοντας εμπράκτως τις αρχές του πολιτισμού του υπερανθρώπου και τις αξίες της αρείας φυλής, έγραψαν ακόμη μία αιματοβαμμένη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το Δίστομο της Βοιωτίας γνώρισε την απερίγραπτη σφαγή και τον όλεθρο.
Η σφαγή του Διστόμου έδειξε σε τι έσχατη θηριωδία οδηγεί τον άνθρωπο ο φασισμός και ο πόλεμος. Τ’ αχνάρια από το αίμα των θυμάτων δείχνουν το πέρασμα της βαρβαρότητας. Το Δίστομο μένει στην Ιστορία για να θυμίζει τη φασιστική αγριότητα και να σηματοδοτεί το μέγεθος της χρεοκοπίας του ευρωπαϊκού πολιτισμού στον 20ο αιώνα.

Η συνέχεια για όλους μας το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Διστόμου.. Τι μπορούσε να γράψει κανείς στο βιβλίο επισκεπτών μετά τις εικόνες που έβλεπε στους τοίχους του Μουσείου, και το συγκλονιστικό video που   παρακολουθήσαμε   ???????

Γύρω στις 12 το μεσημέρι είχαμε φθάσει στην Ιερά Μονή του Όσιου Λουκά στην γραφική πλαγιά του Ελικώνα, σε τοποθεσία όπου βρισκόταν άλλοτε ναός της Στειρίτιδας Δήμητρας .Περιβάλλεται από οροπέδιο που καλύπτεται από ελαιώνα.Είναι κτισμένη στα νότια του λόφου ,και εποπτεύει από ψηλά τον κάμπο  .Η ιερά μονή είναι γνωστή ως «Η Αγία Σοφία της Ρούμελης» ,και χτίστηκε τον 10ο αιώνα μ.Χ. σύμφωνα με την βυζαντινή αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Από εδώ ξεκίνησε στη Ρούμελη, η εξέγερση στον Τουρκικό ζυγό, και η μονή έγινε σύμβολο της επανάστασης.

Το μεσημέρι( με βροχή και χαλάζι στην διαδρομή ), σύμφωνα με το πρόγραμμα είχαμε φθάσει στην Αντίκυρα για φαγητό και ξεκούραση .

Ο οικισμός της Αντίκυρας απέχει 16 χιλιόμετρα από τη Δεσφίνα και 170 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα, και είναι φημισμένη για τις ωραίες της παραλίες .

  Tο απόγευμα τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας για καφεδάκι (και μπάνιο για όσους επιθυμούσαν) η γραφική παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

Αργά το βράδυ και με την επισροφή μας στο Γαλάτσι μια υπέροχη ημέρα μια φανταστική εκδρομή των Επτανησίων είχε τελειώσει.

Ο Συλλογός μας θα συνεχίσει να προσφέρει στην καθημερινότητα των συμπατριωτών και φίλων μας.

 

Και τέλος  να σας μεταφέρω πως ακριβώς σχολίασε στο fake Book φίλος μας την εκδρομή.

 Δέος, κατάνυξη, αναψυχή, αγάπη, ζέστη, βροχή, χαλάζι σε μια μέρα ! Είναι δυνατόν να μην είναι τέλεια ;

 Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχές για ένα    χαρούμενο Καλοκαίρι.

 

 

                                                              

 

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012   Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου

Εντυπωσιακή η εκδήλωση γιά την κοπή της πίτας του Συλλόγου μας

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 ο Συλλογός μας, σε μια πραγματικά εντυπωσιακή εκδήλωση έκοψε και εφέτος την προτοχρονιάτικη  πίτα του.

Αυτή την φορά η αίθουσα  ΘΑΝΟΣ ΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ  υπήρξε ¨μικρή ¨ να φιλοξενίσει 350 Επτανήσιους και φίλους.. ( 250 καθήμενοι-και όρθιοι στην αίθουσα-διάδρομο και προθάλαμο.Μια πραγματική κοσμοσυροή που επιβράβευσε  με την παρουσία τους την δουλειά που επιτελείται  στον Σύλλογο των Επτανησίων. Παρόντες η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλις. Ο Δήμαρχος κ. Κυριάκος Τσίρος.Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος. Η Αντιδήμαρχος Πράσινου κ. Χριστίνα Μπούρα. Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργία Κιτσίνη. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μπούρας,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ Γιάννης Μανιάτης, Δήμου Κων/ος.Τσιρώνης Κων/ος. Νίκου Νικόλαος, Τσιρώνης Κων/ος, Κομπότης Ιωάννης,Χριστοδούλου Αγαμέμνων, Κομπότης Ιωάννης, Μαγγανάρης Νικόλαος, Σιδερής Ιωάννης, Ζέρβα Έλενα,  και Αυλωνίτη Ελένη.Εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων της περιοχής, των Ηπειρωτών,Ρουμελιωτών, Θεσσαλών, Πελλοπονησίων της Δράσης, η Γραμματέας του Συλλόγου Λευκαδίων και πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Φοιτητών κ.Πολίτη, η πρόεδρος των Απανταχού Μεγανησιωτών κ. Κονιδάρη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής κ. Μετζελοπούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κ. Ελένη Κονοφάου, η πρόεδρος της χορωδίας των Οδοντιάτρων κ. Ελένη Λιβάνη.

Η εκδήλωση του Συλλόγου και αυτή την φορά ήταν πάρα πολύ προσεγμένη, με μεγάλη ποιότητα.

Στο ξεκίνημα παιδική ομάδα του Συλλόγου τραγούδησε Επτανησιακά κάλαντα από την Κέρκυρα και την Κεφαλλονιά. Τους συνόδευσε με τους ήχους του πιάνου η καθηγήτρια κ.Σουρτζή – Χατζηδημητρίου.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου κ. Γιάννη Ζαβιτσάνου επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Πέραν των όσων αναφέρθηκε κόβοντας την πίτα ευχήθηκε υγεία δύναμη και αποφασιστικότητα σε όλους τους Έλληνες.

Ακολούθησαν επίσης   η παρουσίαση   του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου από τον πρόεδρο,  και  η κοπή και διανομή  της πίτας .

 Ο Δήμαρχος της πόλις στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές

 Από την θεατρική σκηνή του πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου οι κ. Νατάσα  Μαρκεσίνη . Μάγδα  Καντά  και Τζένη Ζαρουλέα παρουσίασαν σε μονόπρακτη  θεατρική διασκευή-προσαρμογή ,Κεφαλλονίτικη ιστορία του Επτανήσιου Γεράσιμου Σκιαδαρέση με τίτλο: Το μουρτόριο του κόντε ρεστέλου.

Kαι κλείνοντας  το χορευτικό του Συλλόγου αυτή τη φορά παρουσίασε χορούς της Κεφαλλονιάς ανεβάζοντας το κέφι και την διάθεση των παρισταμένων..

 Ήταν μια πραγματικά υπέροχη εκδήλωση σε μια φανταστική ατμόσφαιρα. Στόχος του Συλλόγου μας κάθε χρόνο και κάτι καλύτερο. Κάθε χρόνο και ψηλότερα .Αγωνιζόμαστε για μεγαλύτερη προσφορά μας στον πολιτισμό και την καθημερινότητα,  από ένα Σύλλογο παράδειγμα πειθαρχίας,  γεμάτο ζωντάνια και αποφασιστικότητα.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος την εκδήλωση, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους τους προσκάλεσε να παραστούν και να στηρίξουν τον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου την Κυριακή  5 Φεβρουαρίου 2012 το μεσημέρι(ώρα 13.00) στο Αρχοντικό  Callery- Καποδιστρίου 106 Φιλοθεη. Τιμή πρόσκλησης ( φαγητό και free κρασί-μπύρες-αναψηκτικά )20.00€.