ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ  συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των πολιτιστικών  Καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 Καλεί Επτανήσιους και φίλους

  •  Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010  και ώρα 20.30 στο θεατράκι του Άλσους Βείκου,στην παρουσία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας,όπου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς Επτανησιακούς χορούς.
  •    Σας περιμένουμε να χαρείτε και να χειροκροτήσετε την προσπάθεια τους.

 

  •  Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 στην περιοχή ΠΕΤΡΙΝΑ του Άλσους Βείκου τις 9 το βράδυ,σας περιμένουμε με τις οικογενειές σας και τους φίλους σας, να χαρούμε και να χορέψουμε μέχρις το πρωί.
  • Με  ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, οκταμελής ορχήστρα θα μας κρατήσει συντροφιά με Επτανησιακές καντάδες και παραδοσιακούς Επτανησιακούς χορούς για πρώτη φορά στο Γαλάτσι.
  • Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε στην δική μας Επτανησιακή κουλτούρα.
  • Η παρουσία  Επτανησίων και φίλων μας αποτελεί τιμή για τον Συλλογό μας.

   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠολιτιστικούΣυλλόγου  ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ , σας καλεί σύμφωνα με το καταστατικό του  στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών,

την  ΚΥΡΙΑΚΗ  28  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2010 ,  και  ώρα  ΙΙ.ΟΟ  το πρωί,στο Δημαρχείο Γαλατσίου ( αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος ) στην οδό Αρχιμήδους και Ιπποκράτους  ,

με θέματα ημερήσιας διάταξης :

 

                              1).Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου .

                        α) Διοικητικός Απολογισμός.

                        β) Οικονομικός Απολογισμός

                                       γ)Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.

2) Περεταίρω πορεία του Συλλόγου μας.

 

Φίλοι Συμπατριώτες

 Η παρουσία  σας στην Γενική Συνέλευση κρίνεται από μέρους μας απαραίτητη.

 Οι δικές σας παρατηρήσεις

Ο προβληματισμός σας

Οι προτάσεις σας

Τα οραματά σας

Η ενεργός συμμετοχή σας και η προσφορά σας στον Συλλογό μας,

αποτελούν το σήμερα και το αύριο του Συλλόγου μας ,το σήμερα και το

αύριο του πολιτισμού στην πόλη μας.

 

 

 

Ε Υ Χ Ε Σ

          

<Ενα χαμόγελο και μια ευχή από τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι αυτό που θέλουμε για την ομορφότερη στιγμή της ζωής μας. > Έτσι έγραφε το προσκλητήριο που ελάβαμε από τον ταμία του Συλλόγουμας Γιώργο Μπάστα και την αγαπημένη του Κλάρα. Και εμείς το Διοικητικό Συμβούλιο ανταποκριθήκαμε σε αυτή την  ομορφότερη στιγμή της ζωής τους με πολλά χαμόγελα και πολλές ευχές στο γάμο τους το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Λαμπρινής

Κλάρα και Γιώργο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας , σας εύχεται

Υγεία – Προκοπή – και Οικογενειακή ευτυχία.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες  Κυρίες και Κύριοι. 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχει προγραμματίσει δύο χειμερινές εκδηλώσεις και σας περιμένουμε.

 Εκδήλωση για την κοπή της πίττας του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους και Ιπποκράτους ).Μια βραδιά που πέραν του χορευτικού μας θα απολαύσετε την χορωδία ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, αλλά και  παρουσίαση των εθίμων στα Επτάνησα τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε ευχές για την καινούργια χρονιά

 

 2.   Τον ετήσιο αποκριάτικο χορό,που θα πραγματοποιηθεί ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011,  μεσημέρι ώρα 14.00 . Αποφασίσαμε να γίνει όχι σε μεγάλα εντυπωσιακά αχανή  κέντρα διασκέδασης, αλλά σε μια ζεστή γωνιά όπως με μεγάλη επιτυχία και το 2008 και 2010 στο « Διπλόχορδο live » ( Λ.Γαλατσίου και Αγ. Λαύρας 13  Άνω Πατήσια ), με δεκαμελή ορχήστρα , με πλούσιο ρεπερτόριο, με πολύ καλό και προσεγμένο φαγητό, φρούτο, με απεριόριστο εμφυαλομένο κρασί , αναψυκτικά  και μπύρες .

 

http://www.mezedopolio.gr/diploxordon/fun.htm  

     Τιμή Πρόσκλησης  25€ ( τιμή κόστους )

 Επισημαίνουμε  ότι για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων , δεν θα γίνονται κρατήσεις τραπεζιών.

Η δική σας παρουσία αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για το Διοικητικό Συμβούλιο από την οποία και αντλεί δύναμη για την συνέχεια, αλλά και τιμή για τον Σύλλογο μας.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί επιτροπές που εργάζονται για την οργάνωση των δύο αυτών εκδηλώσεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε 

στα μέλη του  Δ.Σ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες  Κυρίες και Κύριοι. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  αφού μελέτησε προσεκτικά τα διαθέσιμα κέντρα στην ευρύτερη περιοχή του Γαλατσίου,την χωρητικοτητά τους, το πρόγραμμα που προσφέρουν, την ποιότητα του φαγητού τους και την τιμή πρόσκλησης ,αποφάσισε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός μας  να γίνει όχι σε μεγάλα εντυπωσιακά αχανή  κέντρα διασκέδασης, αλλά σε μια ζεστή γωνιά, σε ένα εξερετικό, γνωστό και δοκιμασμένο κέντρο διασκέδασης, όπως με μεγάλη επιτυχία και το 2008 και 2010, στο « Διπλόχορδο live » ( Λ.Γαλατσίου και Αγ. Λαύρας 13  Άνω Πατήσια ), με δεκαμελή ορχήστρα  με πλούσιο ρεπερτόριο, με πολύ καλό και προσεγμένο φαγητό και  φρούτο, με απεριόριστα εμφυαλομένο κρασί , αναψυκτικά  και μπύρες .

 http://www.mezedopolio.gr/diploxordon/fun.htm  

     Τιμή Πρόσκλησης  25€ ( τιμή κόστους )

 Επισημαίνουμε  ότι για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων , δεν θα γίνονται κρατήσεις τραπεζιών.

Η δική σας παρουσία αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση για το Διοικητικό Συμβούλιο  και από την οποία  αντλεί δύναμη για την συνέχεια, αλλά και τιμή για τον Σύλλογο μας.

 Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε  στα μέλη του  Δ.Σ

 

 

Ευχές στην γιορτή της Γυναίκας

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου με αφορμή την 8η Μαρτίου ημέρα του παγκόσμιου εορτασμού της γυναίκας αφιερωμένη στην προσωπικότητα και τους αγώνες της  .     

Εύχεται

 Στις συμπατριώτισσες μας  Επτανήσιες , αλλά και τις γυναίκες όλου του κόσμου

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

Η 8η Μαρτίου είναι  επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου. 

Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.  

Ο ξεσηκωμός αυτός στάθηκε ορόσημο και αφετηρία στους αγώνες των γυναικών όλου του κόσμου, για ισοτιμία, συμμετοχή στην παραγωγή, για κοινωνική καταξίωση, για το δικαίωμα  λόγου στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή και το μέλλον τους, για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Ειρήνη.  

. Η άτυπη μέχρι τότε ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου του 1909 στις ΗΠΑ ,και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε από την Σοσιαλιστική Διεθνή ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Και σήμερα ο εορτασμός  της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος.

Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.

 Σήμερα πάλι θ’ ακουστούν πολλά λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά και θα δοθούν βαρυσήμαντες υποσχέσεις για σένα γυναίκα που αύριο θα ξεχαστούν όπως πάντα.

Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα του πόνου και του μόχθου,η γυναίκα  της ομορφιάς και της λατρείας, η  αγνοημένη,και καταπιεσμένη γυναίκα,η γυναίκα  της επανάστασης και του αγώνα, της αγάπης, και της αγωνίας, της χαράς και της λύπης, του έρωτα και της μητρότητας,η γυναίκας της επαρχίας και των αστικών κέντρων.

Τιμούμε την ΓΥΝΑΙΚΑ οπου ΠΡΩΤΗ  σήκωσε τη σημαία του αγώνα στο Σικάγο μαζί με τις άλλες γυναίκες τότε, για να διεκδικήσει το δικαίωμά  στη ζωή, στη δουλειά, για ένα καλύτερο αύριο.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συμπατριώτισσες  Συμπατριώτες  φίλες και φίλοι.  

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχει προγραμματίσει τις δύο  επόμενες εκδηλώσεις  του και σας περιμένουμε.

 

1. Την Κυριακή 15 Μαΐου τις 7.30 το βράδυ   στην αίθουσα » ΘάνοςΚωτσόπουλος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Γαλατσίου (Αρχιμήδους και Ιπποκράτους ), θα  παρουσιάσει την ζωή και το έργο της μεγάλης και ανεπανάληπτης κωμικού, ταλαντούχου σόουγουμαν και εξαιρετικής τραγουδίστριας , της Κερκυραίας  Ρένας Βλαχοπούλου.

 Υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του θεάματος.

  Ο Σύλλογος μας τιμά με την εκδηλωσή του αυτή, την μνήμη της μεγάλης συμπατριωτισάς μας ηθοποιού, για την μεγάλη της προσφορά στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

 

                  http://www.youtube.com/watch?v=wmyFUEhRNV8

                     http://www.youtube.com/watch?v=MoN7Vb5L5IU

                     http://www.youtube.com/watch?v=tAOmKN9pPJE

  

 2. Εκδρομή την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δίστομο – στο μοναστήρι του Οσίου Λουκά – στα Αντίκυρα, και την φανταστική παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

 

                                                                                      Η αναχώρηση μας έχει προγραμματιστεί το πρωί γύρω στις 07.30 από την Λ. Γαλατσίου ( στάση Συκιά ) απέναντι από το Σ.Μ ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Η τιμή του εισιτηρίου για τους ενήλικες έχει καθοριστεί  15.00 €, και για τα παιδάκια ηλικίας κάτω των 12 ετών 10.00 €.

Γιά περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

 Στον Δήμο Γαλατσίου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή τιμήθηκε και γιορτάστηκε η  επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, που σήμανε την αναγέννηση του ελληνικού έθνους και την απαλλαγή του από την τουρκική  σκλαβιά.

Η ελληνική επανάσταση του 1821, επικός απελευθερωτικός αγώνας, του επί αιώνες,  υπόδουλου ελληνικού λαού, υπήρξε ο πιο σημαντικός σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.

Σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων, αφού η επιτυχής τελική έκβασή του, μετά από εννιά χρόνια σκληρού, ηρωικού, αλλά και αιματηρού πολέμου, σε πολλά μέτωπα, σήμανε την ίδρυση, από το 1830, του ελληνικού κράτους και την ένταξη της Ελλάδος, ύστερα από πολλούς αιώνες, στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών της γης.

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί  κορυφαία στιγμή στη νεότερη ιστορία του Ελληνισμού, από την οποία αντλούμε πολύτιμα διδάγματα προσλαμβάνοντας το λυτρωτικό της μήνυμα. Τις ημέρες αυτές ανακαλούμε στη μνήμη μας τις μορφές των αγωνιστών που, με την ψυχή και το αίμα τους, πάλεψαν και έδωσαν στον ελληνικό λαό το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Όμως, πέρα από την ανανέωση της ιστορικής μνήμης, είναι βαθιά η ανάγκη να διακηρύξουμε ακόμα μία φορά την προσήλωσή μας στις αξίες και τα ιδανικά, στις αρχές και τα συλλογικά οράματα που διαχρονικά αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη μας. Την ουσία του πολιτισμού μας.

 Ο Σύλλογος μας  μετέχοντας στον εορτασμό της Εθνικής  Επετείου, δια του Προέδρου του κ. Γιάννη Ζαβιτσάνου  κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων παρουσία της Δημοτικής αρχής και εκπροσώπων πολιτικών και πολιτιστικών φορέων.

                                 

VIDEO     http://www.youtube.com/watch?v=kDHcR8YMK6o