Φίλες και φίλοι
Πέρασαν δύο χρόνια από τις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου  μας τον Νοέμβρη του 2015.


Η σημερινή απερχόμενη διοίκηση του Συλλόγου προσπάθησε με αγάπη δουλειά και σεβασμό στον χειμαζόμενο πολιτισμό της πατρίδας μας να προσφέρει ότι καλύτερο τις επέτρεψαν οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν οι άσχημες κοινωνικές συνθήκες και όλα όσα στοιχεία λειτούργησαν αρνητικά στην προσπάθεια δημιουργίας και πολιτιστικής προσφοράς.
Η μέχρις και σήμερα δημιουργική μας πορεία και προσφορά είναι απόρροια της διοικητικής σταθερότητας, της άρτιας οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα ,της τήρησης απάντων των νόμιμων δημοκρατικών διαδικασιών του αμοιβαίου σεβασμού και αγάπης φίλων και μελών και της ανιδιοτελούς προσφοράς μας στον ποιοτικό πολιτισμό και την κοινωνία. 
Την περίοδο που διανύσαμε από τον Σεπτέμβρη του 2016 μέχρις και σήμερα ο Συλλογός μας παρουσίασε την ζωή και το έργο του Επτανήσιου Άγγελου Σικελιανού στην αίθουσα ΘΑΝΟΣ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ στην πόλη μας, στον Σύλλογο Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Γ. Σεπτεμβρίου, και στο Ράλειο Λύκειο στον Πειραιά. Τον περασμένο Μάιο στο πνευματικό κέντρο του Δήμου μας παρουσίασε την ζωή και το έργο ενός άλλου μεγάλου Επτανήσιου ποιητή του Ζακυνθινού Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία δύο ημερήσιες και μια διήμερη εκδρομή 
Από τις ημερήσιες την μεν πρώτη στο Κτήμα Μουσών Άσκρη Βοιωτίας – Ιερά Μονή Παναγίας Τιθορέας Παρνασού – Αμφίκλεια – Ορχομενός,και την δεύτερη στις Θερμοπύλες ( μουσείο Θερμοπυλών )- Μονή Δαμάστας Φθιώτιδας -Παύλιανη –Αλίαρτος.
Η διήμερη εκδρομή μας πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα Άγιο Νικήτα, μονή Φανερωμένης,Βασιλική,Νυδρί και τουρ σε Μεγανήσι Σκορπιό Μαδουρί.
Αυτή την χρονική περίοδο έχουμε προγραμματίσει και θα πραγματοποιήσουμε μονοήμερη στην Ναύπακτο με επίσκεψη στην μονή Σωτήρος.
Το χορευτικό μας πραγματοποίησε παρουσία στο πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου το 2016. Έλαβε μέρος στο φεστιβάλ του Συλλόγου του Άνω Γαλατσίου, στην γιορτινή μας εκδήλωση τον περασμένο Ιανουάριο, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Μικρασιατών στην Καισαριανή , στην παγκόσμια ημέρα χορού στον Δήμο Αθηναίων και σε εκδήλωση της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους στην Καισαριανή.
Αυτή την χρονική περίοδο ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε εκδήλωση τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου στην Καλλιθέα και περί το τέλος του μήνα θα εμφανιστεί στο φεστιβάλ του Συλλόγου Άνω Γαλατσίου για το 2017.
Η χορωδία μας είχε δύο συμμετοχές σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ο Σύλλογός μας συνεχίζοντας πραγματοποίησε με επιτυχία την μεγάλη μας γιορτινή εκδήλωση όπως κάθε χρονιά τον Ιανουάριο στο πνευματικό κέντρο της πόλης όπως με απόλυτη επιτυχία πραγματοποίησε και τον ετήσιο χορό στο Grean Park.
Από τα πεπραγμένα του χρόνου που διανύσαμε σας οφείλουμε ένα φεστιβάλ χορωδιών με την συμμετοχή των χορωδιών του Δήμου Κερατσινίου Σαλαμίνας, Ελληνικού και την δική μας χορωδία, όπως και βραδιά Επτανησιακής καντάδας με κανταδόρους και την παρουσία του χορευτικού τμήματος και της χορωδίας μας. Δύο έτοιμες εκδηλώσεις που δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη τρίτων.
Ta οικονομικά του Συλλόγου μας με άρτιο προγραμματισμό απόλυτη διαφάνεια και μελετημένες κινήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο. 
Πραγματοποίησε τον Νοέμβρη του 2016 την ετήσια τακτική απολογητική γενική συνέλευση με τον ενδεικνυόμενο σεβασμό σε όλους εσάς που την απαρτίζετε. 
Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ετοιμάσει και προγραμματίσει για το νέο ΔΣ το σχέδιο δράσης του Συλλόγου, όπως και την οικονομική του πολιτική. 
Συμπατριώτισσες συμπατριώτες.
Το απερχόμενο ΔΣ του Συλλόγου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στην ΓΣ και τις εκλογές του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν 12 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη μας στον 2ο όροφο του Δημαρχείου. Για όλους εμάς τους παλιότερους στην διοίκηση πλησιάζει η ώρα να παραδώσουμε την σκυτάλη. Οι υπέροχες συνθήκες η τάξη η πειθαρχία η απόλυτη διαφάνεια η ποιοτική προσφορά και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι η παρακαταθήκη μας για την νέα διοίκηση που θα εκλεγεί. Χρέος όλων των Επτανησίων η συνέχεια του πολιτιστικού μας φορέα Σας περιμένουμε τις 12 Νοεμβρίου να συμμετάσχετε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση το ανώτατο όργανο του Συλλόγου μας 
και ώς απερχόμενη διοίκηση να εκθέσουμε τα πεπραγμένα μας, να επισημάνετε τυχόν λάθη και παραλήψεις , από κοινού να αποφασίσουμε την επόμενη ημέρα του Συλλόγου, και να εκλέξουμε τα όργανα διοίκησης του Συλλόγου για την επόμενη διετία.

Είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή την φορά όπως τα 11 προηγούμενα χρόνια με την παρουσία μας, την κριτική μας, τον εποικοδομητικό μας διάλογο αλλά και την ενεργό συμμετοχή μας στα όργανα διοίκησης θα κρατήσουμε ζωντανό τον Σύλλογο μας και το όραμα των Επτανησίων για σεβασμό στην παράδοση και την προσπάθεια όλων μας για μεγαλύτερη προσφορά στον ποιοτικό πολιτισμό.
Για τυχόν πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο απερχόμενο ΔΣ στα τηλέφωνα : 6973543120 -6944720801-6959642737-6942938282-6945639986-6976197166-6973438375.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Leave a Reply


3 + 5 =